СУСАР з’ясовує обставини пригоди у с. Тарасівка

21 квітня 2015 (11:14:02)

       Увагу громадського об’єднання привернув той факт, що засоби масової інформації по різному називають хімічну речовину, яка перевозилась в автоцистерні і з якої відбувся витік речовини, у зв’язку з ДТП. На думку фахівців СУСАР, речовина, яка перевозилась має ознаки небезпечного вантажу, разом з тим чіткої інформації про особливості вантажу Спілка не має. Відсутні дані про можливе забруднення ґрунту та навколишнього середовища зокрема. Спілкою з’ясовуються обставини пригоди та роль відповідних органів, а також суб’єктів перевезення вантажу у забезпеченні безпеки життєдіяльності громадян.    

Пригода за участю автоцистерни

21 квітня 2015 (10:39:35)

      17 квітня 2015, о 20.10, на 495 км автодороги М-12 сполученням Стрій – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка, біля с. Тарасівка, Гайсинського району, Вінницької області сталась дорожньо-транспортна пригода за участю вантажного автомобіля та автоцистерни. В наслідок зіткнення з цистерни відбувся витік рідини з запахом аміаку.  

      За попередніми даними, 40-річний водій автомобіля «Renault Magnum» з напівпричепом не впоравшись з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із автомобілем «Volvo» з напівпричепом-цистерною. На момент ДТП у цистерні ємністю 30 тон знаходилась хімічна речовина з запахом аміаку. Рятувальники локалізували наслідки витоку суміші, отруєнь немає. Проводиться перевірка.

         Джерело: http://www.sai.gov.ua/ua/news/2/5675.htm

 

До уваги керівників регіональних центрів спеціального навчання

16 квітня 2015 (21:17:07)

   Громадським об’єднанням продовжується збір даних для організації проведення спеціальної підготовки (перепідготовки), підвищення кваліфікації викладачів регіональних центрів спеціального навчання, з метою отримання ними знань щодо  видів  небезпеки,  пов'язаних  з  перевезенням   небезпечних вантажів,  умов  перевезення  небезпечних  вантажів,  вимог  актів законодавства та нормативних документів у сфері  перевезень  таких вантажів, тощо.

      Для отримання довідкової інформації або надання даних про викладачів, які потребують спеціальної підготовки, Вам необхідно зателефонувати до головного офісу Спілки за номерами: (0432)67-37-89;   067-430-42-55 або надіслати інформацію на електронну адресу: info@cycap.com.ua, cycap@i.ua.

           

СУСАР на допомогу аграріям

16 квітня 2015 (20:49:14)

  16 квітня 2015 року у Департаменті агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації відбулась нарада керівництва Департаменту, Громадської Спілки «СУСАР» та представників райдержадміністрацій області. На нараді обговорювались проблемні питання у сфері перевезень небезпечних, великовагових і великогабаритних вантажів агропромислового комплексу Вінниччини.

  Зосереджувалась увага присутніх на необхідності проведення широкомасштабної роз’яснювальної роботи з керівниками сільськогосподарських підприємствам і організацій щодо дотримання ними спеціальних правил перевезення вантажів.

    Запропоновано провести зустрічі за участю працівників Спілки і представників аграрного бізнесу у кожному районі Вінницької області, надати агробізнесу відповідну допомогу та дослідити проблемні питання, які перешкоджають  ефективній господарській діяльності підприємств у сфері перевезень небезпечних і великогабаритних вантажів.           

    Спілкою приймаються пропозиції щодо покращення стану перевезень, на електронну адресу: cycap@i.ua або поштовими листами на адресу головного офісу: вул. Визволення, 2, оф. 229,  м. Вінниця, 21050, для  відповідного аналізу, узагальнення і звернення до органів центральної виконавчої влади. 

Результати операції "Небезпечний вантаж" на Вінниччині

     В ході профілактичного відпрацювання, перевірено 980 одиниць автотранспорту, що здійснював перевезення небезпечних вантажів, виявлено 33 факти невірного маркування транспортних засобів, 43 випадки неналежного оформлення товаротранспортної накладної, 12 фактів перевезення сторонніх осіб, 9 фактів порушення Правил перевезення небезпечних вантажів в пакуваннях із не затуленими (не знятими) інформаційними таблицями 6 фактів порушення Правил перевезення неочищеної тари з-під небезпечного вантажу без маркування та відповідних знаків небезпеки. Найбільш розповсюдженим порушенням Правил перевезень небезпечних вантажів є неналежне оформлення товарно-транспортних накладних на вантаж та невірне маркування транспортних засобів. До адміністративної відповідальності притягнуто 106 водіїв та 1 посадову особу. Керівникам підприємств, установ та організацій направлено 278 інформацій про необхідність дотримання Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом. Однією з основних причин порушення Правил ДПНВ є неналежне виконання своїх обов’язків суб’єктами перевезення небезпечних вантажів, у першу чергу вантажовідправниками. Джерело: http://www.dai.vn.ua/

Зміни в ДОПНВ-2015

Завантажте зміни в ДОПНВ-2015

При вибуху цистерни з бензином в Мексиці постраждали 40 осіб

Цистерна з бензином вибухнула на дорозі в мексиканському штаті Табаско, загинули двоє, поранено 36 осіб, повідомляє в суботу міністерство громадської безпеки штату.
Повний текст

_______________________

Сторінки: «« « 66 67 68 69 » »» Читати спочатку