На Кубані соляна кислота залила федеральну трасу

3 липня 2015 (20:35:26)

        О 13.50 год. 02 липня 2015 року на автодорозі М-29 «КАВКАЗ», на 99 км сталося перекидання ємності з соляною кислотою, яка перевозилась вантажним автомобілем «Хюндай». Стався незначний розлив. Наслідки розливу оперативно ліквідовані.

         Поліція встановила, що чоловік перевозив соляну кислоту в Успенський район з Краснодару. Кожна з ємностей була об'ємом по 1,2 тис. л. Як писав Інтернет - портал «Кубань 24», в результаті розливу кислоти на 99-му кілометрі траси М-29 «Кавказ» ніхто не постраждав.

         Джерело: http://23.mchs.gov.ru/operationalpage/operational/item/2900952/

Рада прийняла закон про національну поліцію

2 липня 2015 (23:08:10)

      У складі поліції будуть кримінальна і патрульна поліція, органи досудового розслідування, поліція охорони та спецполіція.

      Верховна Рада прийняла закон, який визначає правові основи організації та діяльності Національної поліції, статус поліцейських.
      Законопроект №2822 про національну поліцію в другому читанні та в цілому підтримали 278 народних депутатів.
      Закон визначає, що національна поліція - це центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидіючи злочинності, підтримки публічної безпеки та порядку.
       Відповідно до закону, систему поліції складають центральний орган управління та територіальні органи поліції.
       У складі поліції функціонують кримінальна і патрульна поліція, органи досудового розслідування, поліція охорони, спеціальна поліція і поліція особливого призначення.
       Керівника поліції призначає на посаду і звільняє Кабінет міністрів за поданням прем'єр-міністра відповідно до положень міністра внутрішніх справ.
       Діяльність поліції спрямовує і координує Кабінет міністрів через міністра внутрішніх справ.
      Згідно з поправками, розглянутим у залі засідань парламенту, закон передбачає, що структуру центрального органу управління Нацполіціі затверджує її керівник за погодженням з головою МВС. Аналогічна процедура призначення керівників територіальних органів Національної поліції.
       Закон передбачає, що поліцейські можуть залучатися до участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

       Джерело: http://ua.korrespondent.net/ukraine/3534885-rada-pryiniala-zakon-pro-natsionalnu-politsiui

На Житомирщині перекинулась і загорілась автоцистерна

2 липня 2015 (22:55:49)

   1 липня о 7:00 на пункт зв’язку 27 державної пожежно-рятувальної частини  смт. Червоноармійськ надійшло повідомлення  про те, що на 183 кілометрі траси Київ-Чоп  поблизу населеного пункту ст. Курне сталася дорожньо-транспортна пригода. Перекинувся і загорівся вантажний автомобіль «Мерседес-Бенц».

     На момент прибуття чергового караулу вогнеборців горіла кабіна автомобіля та витікало з баку пальне. А з однієї із трьох секцій цистерни (була пробита відбійником) виливалася рідина, схожа на рідке мило. Саме завдяки цьому вогонь не поширився на усю вантажівку.

     За допомогою піноутворювача рятувальники оперативно ліквідували пожежу та змили з дороги дизпаливо.

  Самого ж водія дістав із автомобіля мешканець Закарпаття, який повертався мікроавтобусом додому з Києва і став випадковим очевидцем події. Він і доправив потерпілого до однієї з лікарень Житомира, а потім вирушив додому.

     Усі обставини дорожньо-транспортної пригоди встановлюють правоохоронні органи.

     Джерело: http://www.zhytomyr.mns.gov.ua/news/3443.html

Toyota створила мінівен «для наших доріг»

29 червня 2015 (00:02:59)

        Універсал підвищеної прохідності під назвою Ultimate Utility Vehicle побудований на базі великого пікапа Tacoma, на який тойотовці водрузили кузов від мінівена Sienna. Також прикметами позашляховика гібрида є силовий передній бампер, лебідка і колеса збільшеного діаметру зі «злими» покришками.

        Про інші технічні подробиці проекту не повідомляється, але можна припустити, що Ultimate Utility Vehicle оснащений 4,0-літровим 236-сильним бензиновим двигуном, автоматичною коробкою передач і повним приводом - усіма цими характеристиками відрізняється флагманська версія взятого за основу пікапа.

         Відзначимо, що створений в єдиному екземплярі позашляховик відправиться в експедицію під назвою Ever-Better, в якій беруть участь співробітники північноамериканського представництва «Тойоти», щоб офісні працівники отримали реальний досвід експлуатації машин японської марки в різних умовах - крім Ultimate Utility Vehicle, в пробігу беруть участь і інші моделі.

         Джерело: https://auto.mail.ru/article/55966-toyota_sozdala_miniven_dlya_nashih_dorog/

У США випускають перші у світі самокеровані вантажівки

28 червня 2015 (23:50:52)

      Американські дальнобійники і водії вантажівок можуть залишитися без роботи - в США видали ліцензію на використання перших у світі самокерованих фур.

      Нова диво-вантажівка під назвою Inspiration Truck представила компанія Freightlinger - найбільший виробник вантажних авто від корпорації Daimler. 

      У штаті Невада інноваційну вантажівку зареєстрували як «автономний транспортний засіб» і випустили на американські дороги.

      Inspiration Truck використовує камеру і радар для сканування дороги, інших транспортних засобів, читання і розпізнавання дорожніх знаків у режимі реального часу. Бортові комп'ютери і технології бездротового зв'язку дозволяють вантажівці їхати довгою колоною разом з іншими такими ж фурами. Але обігнати інші автомобілі самостійно він не зможе.

       Гіпотетично ці технології могли б повністю прибрати необхідність у водіях. Поки, що поточні проекти і регламенти вимагають професійного водія в кабіні. Від цього як мінімум залежить безпека на дорогах. Потрібна людина в кабіні і на випадок поганої погоди, коли датчики не зможуть чітко зчитувати інформацію з дорожніх знаків.

       Але вимоги до професійної кваліфікації можуть зменшитись, так само як і заробітна плата. Адже все, що потрібно водію Inspiration Truck - це Айпад. Він не буде відволікатися на дорогу, а зможе зайнятися, наприклад, паперовою роботою по вантажу.

       Джерело: http://www.freightlinerinspiration.com/

Нові автомобілі Ford вміють "бачити" дорогу за поворотом

28 червня 2015 (23:25:48)

      Компанія Ford розробила автомобіль, який зможе «заглядати за кут», щоб допомогти уникнути аварій.

      Камера показує вид на 180 градусів - дорогу по обидві сторони від водія в різних напрямках. Відео транслюється на приладову панель і допомагає побачити  транспортні засоби, які наближаються, а також пішоходів або велосипедистів.      

      Це зручно на під'їзній дорозі або сліпій розв'язці, коли дерева, будівлі або припарковані автомобілі закривають огляд водієві.

      Камера всього 33 мм в ширину, але передає дуже якісне відео в режимі он-лайн ліворуч і праворуч від автомобіля на 8-дюймовий кольоровий тачскрін. У камері є телескопічні мийники екрану, так що крихітні лінзи завжди залишаються прозорими і забезпечують чітку видимість в будь-який час доби і в будь-яку погоду.

       Таку систему, за бажанням, за 600 доларів можуть встановити власники нових моделей Ford S-Max і Galaxy, які з'являться у продажу в серпні.

       Згідно з дослідженням, в Європі кожне п'яте ДТП трапляється через проблеми з видимістю на дорозі. «Так звані сліпі перехрестя - це дуже нервовий досвід для водіїв, яким доводиться дуже повільно їхати і намагатися побачити і розчути інший транспорт, - кажуть виробники. - Тепер Форд запропонував нову технологію з використанням камери, яка може бачити дорогу за кутом, навіть коли водій не може. Це знижує напругу водія і допомагає уникнути зіткнень».

       Джерело: http://www.sci-tech.club/auto/317-novye-avtomobili-ford-mogut-videt-dorogu-za-povorotom.html

Розлив соляної кислоти в Челябінську

26 червня 2015 (17:45:56)

    Соляна кислота розлилася через недостатню герметизацію. Водій вантажівки занадто різко загальмував на повороті, і цистерну труснуло. Про це «Комсомольській правді» розповіли в прес-службі ГУ МНС Росії по Челябінській області.

    Інцидент трапився 25 червня вдень на автодорозі «Меридіан» неподалік від ЧЕМК.

   Водій автомобіля оперативно вжив заходів і справив обробку місця розливу нейтралізатором, - зазначили у відомстві. Прибулі співробітники МНС провели змив. Заміри не виявили перевищень гранично допустимих концентрацій на місці події....

      Джерело: http://www.chel.kp.ru/online/news/2091895/

_______________________

Сторінки: «« « 61 62 63 64 65 69 » »» Читати спочатку